De nieuwe iPhone komt eraan! De iPhone 14 (Pro Max)

Er zijn nog enkele maanden te gaan voordat de 2022 iPhone 14-modellen klaar zullen zijn voor lancering, maar omdat er zulke belangrijke updates voor deze toestellen in de maak zijn, horen we al geruchten over deze toestellen sinds ver voordat de iPhone 13-modellen zelfs maar uitkwamen.

De iPhone-maten veranderen in 2022, en Apple schrapt de 5,4-inch iPhone mini omdat deze niet populair bleek bij klanten. Na het zien van matige iPhone mini-verkopen, is Apple van plan om zich te richten op grotere iPhone-formaten voor zijn vlaggenschipapparaten, en we verwachten een 6,1-inch iPhone 14, een 6,1-inch iPhone 14 Pro, een 6,7-inch iPhone 14 Max, en een 6,7-inch iPhone 14 Pro Max te zien.

Sinds 2017 hebben iPhones met Face ID een inkeping aan de voorkant om alle benodigde apparatuur voor gezichtsscannen te huisvesten, maar dat gaat veranderen met de lancering van de iPhone 14. De 2022 iPhone 14 Pro-modellen zullen naar verwachting de inkeping elimineren ten gunste van een nieuw ontwerp. De geruchten zijn een beetje gemengd op dit moment, maar het lijkt erop dat Apple zal gaan voor een combinatie van een cirkelvormige gat-punch uitsparing voor de camera in combinatie met een pil-vormige uitsparing om de belangrijkste Face ID-onderdelen te huisvesten. Deze functie zal helaas beperkt blijven tot de Pro-modellen, en de standaard iPhone 14-modellen zullen een standaard inkeping blijven hebben.

iPhone 14

De achtercamera zou ook een nieuw ontwerp kunnen krijgen, waarbij Apple een dikkere behuizing introduceert waardoor de camerabult kan worden geëlimineerd. Als dit lukt, zouden de lenzen, flitser en LiDAR-scanner gelijk kunnen liggen met het glas aan de achterkant, maar we hebben slechts één gerucht gehoord dat suggereert dat dit zou kunnen gebeuren.

Sommige van de nieuwe iPhones zouden een titanium frame kunnen krijgen, en nieuw ontworpen luidspreker- en microfoonroosters zijn een mogelijkheid. Apple zou ook een nieuw thermisch systeem met dampkamer kunnen gebruiken dat de iPhone koeler houdt om de impact van snellere chips en 5G-connectiviteit te minimaliseren.

Nieuwe iPhones bevatten altijd cameraverbeteringen, en de iPhone 14 is daarop geen uitzondering. Er komen verbeteringen aan de Ultra Wide camera, en er is een mogelijkheid dat Apple een “periscoop” zoomlens introduceert die een veel grotere optische zoom mogelijk maakt, maar het is nog niet duidelijk of dit in 2022 of 2023 zal komen. De Pro iPhone-modellen zouden ook 48-megapixelcamera’s en 8K-video-opnamemogelijkheden kunnen krijgen.

Geruchten suggereren dat de iPhone 14-modellen waarschijnlijk dezelfde A15-chip zullen blijven gebruiken die in de iPhone 13-serie werd geïntroduceerd, terwijl de iPhone 14 Pro-modellen een bijgewerkte A16-chip krijgen.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Hoe goed zijn de concurrenten van de zeer populaire iPhone?

Samsung Galaxy S22 (Ultra)

Het lijkt nog maar een dag geleden dat Apple de iPhone 12-serie onthulde en ons vier toestellen in de serie gaf. Bij de lancering was er geen gebrek aan opties, van de kleine iPhone 12 Mini tot de top-end iPhone 12 Pro Max. Nu heeft Apple de iPhone 13-serie aangekondigd, en ze zien er stuk voor stuk solide smartphones uit. Maar wat als je iets anders wilt? Wij hebben de beste iPhone 13-alternatieven voor je op een rijtje gezet.

Samsung’s telefoons zijn altijd teen-aan-teen gegaan met Apple’s apparaten als het gaat om vlaggenschip waren. Dus is het een verrassing dat de Galaxy S22 familie gemakkelijk een van de beste iPhone 13 alternatieven op de markt is?

Een van de belangrijkste verkoopargumenten is dat Samsung vier jaar lang OS-updates en vijf jaar lang beveiligingspatches belooft voor de S22-serie (naast andere toestellijnen). Dit is niet zo goed als Apple’s apparaten, maar het is mijlen beter dan de meeste Android OEM’s.

Alle drie de telefoons bieden 120Hz OLED panelen, 5G connectiviteit, 12MP ultrawide camera’s, en 8K video-opname. De Galaxy S22 is het goedkoopste en kleinste model, met een gedowngrade 3,700mAh batterij, een relatief solide drievoudig camerasysteem, en de terugkeer van Gorilla Glass rondom. Ondertussen is de S22 Ultra de grootste en duurste Galaxy Note 20 vervanger, met een 5.000mAh batterij, twee telefoto camera’s (3X en 10X), een glazen ontwerp, en een QHD + paneel.

OnePlus 9 Pro

Oneplus 9 (Pro Review)

OnePlus-toestellen zijn in de loop der jaren gestaag in prijs gestegen, maar het is moeilijk om te beweren dat je geen fatsoenlijke deal krijgt met het OnePlus 9 duo (of trio als je in India bent met de OnePlus 9R). Beide telefoons bieden 65 W bekabeld opladen, een Snapdragon 888 SoC, een 48MP primaire camera, en een 50MP ultrawide snapper.

De OnePlus 9 Pro is de ster van de show hier, met een QHD + OLED-scherm, IP68 rating, 50W draadloos opladen, en een 8MP 3.3x telefotocamera. De vanilla OnePlus 9 heeft een FHD+ OLED-scherm, een IP68-rating voor de T-Mobile-variant en langzamer draadloos opladen (of geen draadloos opladen in India). De standaardtelefoon heeft ook geen enkele telefoto-camera.

OnePlus heeft ook bevestigd dat deze telefoons drie jaar lang OS-updates en vier jaar lang beveiligingspatches zullen krijgen. Dit is welkom nieuws voor iedereen die naar Apple’s toestellen kijkt puur voor de jarenlange inzet op updates.