Voordelen van stalen toegangsdeuren

Stalen buitendeuren zijn populair geworden bij huiseigenaren omdat ze op vele manieren kunnen worden aangepast en tal van voordelen bieden aan de huiseigenaar. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van een stalen deur.

Duurzaamheid

Iemand kan zich afvragen: “Wat is een stalen deur?” De deur is niet van massief staal gemaakt, want dat zou te zwaar zijn en uit de muur scheuren!

De meeste stalen deuren bestaan uit twee lagen zwaar staal. Een voorste laag en een achterste laag vormen de buitenkant van de deur. Stalen toegangsdeuren zijn ongelooflijk sterk en zullen niet barsten of kromtrekken op basis van de weersomstandigheden.

De beste stalen toegangsdeuren worden nu gebouwd met 20 gauge staal in plaats van 24 gauge staal, wat 49% meer staal aan de deur toevoegt dan voorheen.

Deze duurzaamheid en sterkte zorgen ervoor dat elke toegangsdeur jarenlang meegaat. En hoewel deze deuren worden geleverd met garanties – meestal, als er een deukje of kras op uw deur komt, kunt u het meestal repareren met een autoschadeherstelset van uw lokale autodealer.

Energiebesparing

Velen denken dat een metalen deur een slechte bescherming biedt tegen de elementen. Ze geloven dat het metaal warmte of koude in het huis zal geleiden.

Dat is vaak het geval als de deuren massief metaal zijn, maar veel stalen deuren zijn gevuld met een laag thermisch schuim, wat uitstekende isolatie biedt tegen de elementen.

Dit schuim houdt de warmte buiten en de kou buiten, zelfs bij extreme temperaturen. De holte van de stalen toegangsdeur biedt voldoende ruimte voor isolatie, waardoor uw huis zeer energiezuinig wordt.

Onderhoudsarm

Staal is een sterk en betrouwbaar materiaal dat zeer weinig onderhoud vereist. Het is bestand tegen krassen, moeilijk te deuken of op welke manier dan ook te beschadigen, en over het algemeen onaangetast door de erosie die ontstaat door slecht weer.

Stalen deuren zullen niet kromtrekken bij warmere temperaturen of barsten bij extreme kou. Ze zullen niet splinteren en schuren – hun duurzaamheid maakt ze veel gemakkelijker te onderhouden dan andere soorten deuren. Nadat het is geïnstalleerd, kunt u in feite een stalen deur vergeten. Veel soorten staal die voor deuren worden gebruikt, zijn bestand tegen roest: verzinkt staal is gecoat met zink, wat het metaal beschermt tegen roesten.

Met een stalen deur moet u zich alleen af en toe zorgen maken over het schoonmaken ervan – het kost enige moeite om het staal te beschadigen, dus het onderhoud moet minimaal zijn.

Veiligheid

Beveiliging van de toegangsdeur is een integraal onderdeel van uw huis. U wilt een deur die u helpt uw huis te beveiligen.

De thuisbeveiliging neemt toe wanneer u een stalen deur aan uw huis toevoegt. Stalen deuren zijn moeilijk te doorbreken voor indringers.

Stalen toegangsdeuren met een stalen frame weerstaan pogingen tot gedwongen binnenkomst. Dit weerstandsniveau zal potentiële dieven ertoe brengen om naar een toegankelijker huis te gaan.

Kosten van stalen buitendeuren

De kosten van stalen buitendeuren kunnen sterk variëren. Veel factoren kunnen de prijs beïnvloeden: grootte, ontwerp, materialen en leverancier.

Basismodellen zijn te vinden voor slechts $200 voor installatiekosten, hoewel dit meestal laagwaardig staal is met zeer weinig decoratie of ontwerp. Kwaliteit en kosten kunnen oplopen tot $5000 en hoger, afhankelijk van de aanpassingen, het type staal en de dikte, de deurgrootte en het ontwerp.

Bepaalde stijlen zullen meer kosten, omdat reliëf en andere esthetische extra’s de totale prijs verhogen. Bijvoorbeeld, stalen toegangsdeuren met glas zijn meestal veel duurder dan andere. Op dezelfde manier zullen stalen dubbele deuren meestal meer kosten dan enkele deuren.

Stalen deuren zijn meestal goedkoper dan hun typische concurrent, glazen deuren. Maar stalen deuren zijn meestal duurder dan houten deuren: ze fungeren als een gulden middenweg qua prijs.

De beste stalen voordeuren zijn een uitstekende optie voor de meeste budgetten – veilig, betrouwbaar en duurzaam, ze vormen een fantastische toegangsdeur zonder dat het u een klein fortuin kost.

Vergelijking van stalen toegangsdeuren

De topmateriaalkeuze waarmee huiseigenaren een voordeur vervangen, is een glazenvezeldeur. Wat is de vergelijking tussen stalen deuren en glazenvezeldeuren?

Glazenvezeldeuren bootsen verschillende houtnerfpatronen iets beter na en kunnen iets meer aanpasbaar zijn met glas. Stalen deuren zijn gegroeid in hun vermogen om hout na te bootsen en hebben glasontwerpen ingebouwd.

Glazenvezeldeuren hebben niet te maken met de problemen die houten deuren hebben met barsten, afbrokkelen of kromtrekken. Ze doen het erg goed in vochtige en extreme klimaten.

Stalen deuren, vooral stalen deuren van 20 gauge, zullen niet barsten of kromtrekken en zijn de meest duurzame deuren die beschikbaar zijn voor een huiseigenaar. Zowel stalen als glazenvezeldeuren bieden uitstekende energie-efficiëntie. Veel van de deuren zijn ENERGY STAR-gecertificeerd. Glazenvezeldeuren zijn aanzienlijk veiliger dan houten deuren, terwijl stalen deuren de veiligste deuren op de markt zijn.

Beide deuren kunnen een betere prijsoptie bieden dan houten deuren, afhankelijk van de stijl en opties die zijn gekozen.

Welk staal is het beste voor een deur?

Staal komt in veel verschillende diktes, kwaliteitsniveaus en soorten, maar niet allemaal zijn ze geschikt voor deuren: verzinkt staal wordt meestal gebruikt voor toegangsdeuren.

Hoewel roestvrij staal sterker is, behoudt verzinkt staal veel van dezelfde sterkte. Waar het roestvrij staal overtreft, is in zijn plooibaarheid en weerstand tegen roest. Het is gemakkelijker om mee te werken en daarom gemakkelijker te gebruiken in complexere ontwerpen van toegangsdeuren, waardoor u een grotere verscheidenheid aan stijlen hebt om uit te kiezen.

Houd er rekening mee dat de deur niet helemaal van staal is gemaakt – het gewicht daarvan zou de deur van zijn scharnieren scheuren, laat staan de isolatieproblemen – maar is versterkt met een voor- en achterlaag van metaal. Er zit meestal een laag polyurethaan tussen de twee lagen om isolatie te bieden. De kwaliteit van deze stalen lagen zal de beslissende factor zijn op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Van 16 tot 24-gauge staal zijn vaak te vinden in stalen deuren, waarbij 24 de zwakste en 16 de sterkste op de schaal is. We vinden dat 20 gauge staal een goede balans vormt tussen sterkte en prijspunt – voor veel mensen zou 16 gauge staal te duur zijn.

24 gauge is de standaard die het vaakst wordt aangetroffen in stalen deuren, maar een stalen deur van 20 gauge gebruikt 49% meer verzinkt staal – waardoor het veiliger is.

Naast de dikte en het type staal is er variatie in het oppervlakte-esthetiek van het metaal. De afwerking van het metaal kan het uiterlijk van een deur veranderen, waardoor u een betere variëteit aan opties heeft in esthetiek. Dit zijn twee van de meest populaire:

Glad stalen deur

Wanneer u aan een stalen deur denkt, is glad staal waarschijnlijk wat u zich voorstelt. De klassieke afwerking heeft een eenvoudige en schone uitstraling, waardoor het een ideaal materiaaltype is voor de beste stalen deuren voor een huis.

Houtnerf gestructureerd staal

Houtnerf gestructureerd staal is geëmbosseerd met duizenden kleine gravures om eruit te zien als een houten deur. Het geeft het staal een natuurlijker uiterlijk, waardoor het een populaire keuze is voor velen.

Bij het kiezen van een toegangsdeur zijn de kwaliteit en het type staal slechts een van de vele factoren om rekening mee te houden.

Installatie van stalen toegangsdeuren

Om alle voordelen van een stalen buitendeur te krijgen, zorg ervoor dat deze goed wordt geïnstalleerd. Professionele deurinstallateurs garanderen dat uw deur correct is geplaatst en jarenlang meegaat.

Ervaren installateurs kunnen ook uw frame aanpassen als het niet vierkant is. Veel huiseigenaren hebben hier geen ervaring mee, wat op termijn problemen met hun deuren kan veroorzaken.

Wanneer u een deur bij een dealer koopt, hebben zij vaak de installatie als onderdeel van de prijs of met een aanzienlijke korting. Bespaar uzelf tijd en moeite door de deur door een professioneel deurbedrijf te laten installeren.

In welke maten komen stalen deuren?

Stalen deuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen tegen een meerprijs zelfs worden aangepast aan een ingang. Hoewel de meeste standaardmaten in de meeste deurkozijnen passen, is af en toe een aangepaste beoordeling nodig en moet de stalen deur op maat worden gemaakt. De breedte en hoogte van de deur kunnen worden aangepast in stappen van 1⁄8″, met een maximale hoogte van 8 voet.

Om een idee te krijgen van de selectie van verschillende stijlen en maten die beschikbaar zijn, kunt u enkele populaire buitendeuren bekijken.

Is een stalen toegangsdeur iets voor u?

Uw deur doet veel meer dan alleen het weer buiten houden. Het is een van de belangrijkste bronnen van beveiliging bij het beschermen van uw huis.

Bij het overwegen van een stalen vervangingsdeur voor uw huis, wilt u rekening houden met de beveiliging, maar u wilt ook alle nieuwe opties bekijken die stalen deuren tegenwoordig aan huiseigenaren bieden.

Stalen toegangsdeuren hebben tegenwoordig zoveel meer opties dat steeds meer huiseigenaren ze als vervangingsdeuren overwegen. U kunt topbeveiliging krijgen en een mooie deur hebben met een stalen toegangsdeur.

Het kiezen van een nieuwe toegangsdeur kan een ingewikkelde taak zijn. Naast beveiliging, duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn het ontwerp en de stijl van uw toegangsdeur belangrijk.

Het heeft een enorme invloed op de algehele aantrekkingskracht en uitstraling van uw huis – kwaliteitsmerken en ontwerpen zullen een merkbare impact hebben op het algemene esthetische uiterlijk van het huis, waardoor de uitstraling ervan wordt verbeterd.

In het verleden waren ontwerpen en materialen beperkt, maar de selectie van buitendeuren is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd.

Bron: https://metaal-art.nl/